Maaltijdvervangers

Overal waar je kijkt  tegenwoordig, lijkt het wel of iemand is afgevallen door een van de nieuwe maaltijdvervanger programma's en terwijl dieet shakes ook wel bekend als maaltijdvervangende shakes niet nieuws is, bestaat er nog steeds twijfel en vraag over hoe gezond en veilig ze zijn.

Deze maaltijdvervangende shakes komen onder vele namen van merken. Sommige van populaire merken als SlimFast en anderen van bijvoorbeeld Soyaslim. Beide bedrijven net als vele anderen, raden je om hun shake te gebruiken in plaats van een tot twee maaltijden per dag om je te helpen afvallen. Men beweert dat door gebruik van dit soort meal replacement shakes dat je gerust andere vruchten en gezonde toevoegingen erbij kunt doen zonder gevaar voor negatieve resultaten, en dat je kilo's verdwijnen zonder het gevoel te hebben dat je uithongert.

mealprotein

Hoe werken maaltijdvervangende shakes?


Ondanks de verschillende ingrediënten en beloften, de manier waarop de meeste maaltijdvervangers werken is door simpelweg het verminderen van de dagelijkse calorie-inname. Als je bijvoorbeeld gewend bent aan het eten van een kroket met patat bij de lunch of zelfs een sandwich met salade, zal een shake van 90 calorieen een flinke daling veroorzaken en dus iedere keer als je op een dergelijke manier calorieen vermindert zal dit voordelen met zich meebrengen op de weegschaal.

De reden dat maaltijdvervangende shakes soms beter lijken te werken dan een normaal dieet alleen, is dat ze het gemakkelijk voor je maken. Een van de meeste belemmeringen om af te vallen is een gebrek aan comfort. De meeste mensen zijn gemakzucht en houden van comfort waarbij ze graag hun voeding snel en gemakkelijk kunnen bereiden, en wanneer je probeert om gezond te eten op de traditionele manier, is dit niet altijd gemakkelijk. Maaltijdvervangende shakes daarentegen zijn simpel, snel, en zij helpen met die calorievermindering dat van belang is om af te vallen.

Studies hebben aangetoond dat maaltijdvervangende programma's zeer effectief zijn, en dat ze daarbij soms zelfs effectiever zijn dan een dieet alleen. Als het je nog nooit gelukt is om op een gezonde manier uw calorie inname te verminderen, kan een maaltijdvervanger shake het vergemakkelijken en al het werk voor je doen, zodat je slechts de shake hoeft te gebruiken, en geen zorgen hoeft te maken over het tellen van calorieën, het bijhouden van een dieet dagboek de koelkast met niks anders dan groenten te vullen, of het optellen van punten zoals bij het 40 punten dieet.

snel afvallen met shakes

Enige twijfels met maaltijdvervangende shakes?

Ons lichaam is gemaakt om voedsel te verteren. Dit betekent niet dat het drinken van calorieën perse slecht is,alleen dat de natuurlijke manier van leven normaal gebruik maakt van het eten van hele  natuurlijke voeding.
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die gebruik maken van maaltijdvervangers nog steeds op zoek gaan naar iets om te kauwen, zelfs meer dan mensen die van een traditioneel dieet gebruik maken. Maar, is het drinken van een of twee shakes per dag dan niet goed?

Met wat voor dieet je ook bezig bent vooral als het aankomt op meal replacement shakes overweeg dan altijd welke ingrediënten er in aanwezig zijn. Tuurlijk, gewichtsverlies gaat voornamelijk over calorie inname en vermindering maar waar komen die calorieën vandaan? En wat zijn de mogelijke gevolgen van deze ingrediënten? Let dus altijd op wat er in het product zit wat je koopt.

Maaltijdvervanger alternatieven

 


Maaltijdvervangers werken, omdat ze zeer gestructureerd zijn en bieden vaak een lagere calorie inname dan wat je gewend bent. Maar de lange termijn effecten van deze shakes, met uitzondering van gewichtsverlies, zijn geheel onbekend. Gelukkig kan je van dezelfde voordelen genieten als van een maaltijdvervanger door je eigen shakes en smoothies te maken, gemaakt met wat eiwit poeder en ingredienten zoals havermout, groente en fruit.

afvallen met smoothie
Groene smoothies zijn een uitstekend alternatief voor de chemische-poeders van maaltijdvervangers. Met behulp van wat groenten zoals verse boerenkool, spinazie, komkommer, selderij in combinatie met wat fruit voor echt natuurlijke zoetstoffen, kun je genieten van het gemak van een maaltijdvervanger zonder de moeilijk uit te spreken ingrediënten die de gezondheid en portemonnee raken. Hoewel groene smoothies je niet snel een nieuwe auto zullen geven, kunnen ze wel het antwoord zijn op jouw gewichtsverlies en gezondheid.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Maaltijdvervangers, 5.0 out of 5 based on 1 rating