Welke Eiwitshake is geschikt voor mij?

afvallen met shakes

Bij het kiezen van een eiwit shake, dien je in gedachten te houden dat niet alle eiwit shakes gelijk zijn gemaakt. Eiwit shakes variëren in niveau van zoetstof/suiker, koolhydraten en calorie-inhoud. Hoge suiker eiwit shakes hebben de neiging om een betere smaak hebben. Calorierijke, hoge-koolhydraat eiwit shakes zijn meer geschikt wanneer juist gewichtstoename en het maximaliseren van spiergroei het doel is. Voor een effectieve plan om af te vallen, zal een eiwitshake dat eiwitinname maximaliseert terwijl de koolhydraten en suiker inname laag houdt, de optimale keuze zijn.

Eiwit shakes worden gekocht op twee manieren, oftewel als een pre-mixed shake of in poedervorm. De pre-mixed optie is vaak beschikbaar in een blikje of eenmalig gebruik fles. De poedervorm moet worden gemengd met water of een soort melk (dwz sojamelk, magere melk, volle melk) in een blender of een speciale "shaker." De "shaker" is speciaal ontworpen om eiwit poeders te mengen met water en melk. Het consumeren van je eiwitshake met water is de meest efficiënte keuze omdat de totale calorie en koolhydraten verbruik wordt geminimaliseerd.

Eiwit poeders en pre-mixed shakes kunnen worden gekocht in de plaatselijke supermarkt, of speciale voedingswinkels. Hier zijn ze vaak echter hoog geprijsd. Gespecialiseerde websites zoals Bodyenfitshop hebben vaak een grotere selectie van smaken, hoogwaardige merken, caloriearm en low-fat/non-fat opties. Hier zijn ze ook vaak goedkoper omdat de producten kunnen worden gekocht in grote aantallen. Vroeger kocht ik bij eiwitpoeder BV toen ik nog een beginner was wat betreft eiwitshakes en ze hebben ook een heel goed opgesteld programma speciaal om af te vallen.
Tegenwoordig gaat mijn voorkeur uit naar Bodyenfitshop omdat ik nu veel meer kennis heb over eiwitten, voeding en trainen. Het assortiment is ook veel groter en je kunt er meer krijgen dan alleen eiwitpoeders.

afvallen met shakes

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Welke Eiwitshake is geschikt voor mij?, 5.0 out of 5 based on 1 rating